Vinst i målrik match

Publicerad: 2024-09-10
Björklöven vann mot MoDo med 6-5 efter förlängning.

Härnösand och Högslättens ishall var spelplatsen när Björklöven och MoDo möttes i en försäsongsmatch. Björklöven fick kapitulera först i match när MoDo rakade in en retur till 0-1 efter 6.57. I en kontring utökar MoDo till 0-2 och ser ut att gå till pausvila med en tvåmålsledning men Björklöven ser till att reducera till 1-2 med dryga minuten kvar av perioden. Erik Andersson tar sig fram på vänsterkanten och slår in sin egen retur med en backhand.

I början av den andra perioden kommer Björklövens kvittering till 2-2. Martin Fransson skjuter och på returen skjuter Fredrik Forsberg pucken i nät. Tvyärr kan MoDo göra 2-3 kort därpå i numerärt äverläge. MoDo får chansen i numerärt överläge återigen längre in på den andra perioden men där snappar Maxime Fortier upp pucken och sätter 3-3. MoDo kan sedan göra både 3-4 och 3-5 innan perioden är slut och Björklöven har en ny tvåmålsledning emot sig men med 21 sekunder kvar av perioden gör Björklöven 4-5 efter ett fint anfall. Mathew Maione är sist på pucken.

Björklöven får ett tidigt numerärt överläge i början av den tredje perioden och där blir Fredrik Forsberg tvåmålsskytt i matchen. Han får ett fint pass av Jacob Olofsson och direktskjuter 5-5 vid den närmaste stolpen. Björklöven har flest chanser till ett vinstmål men matchen går till förlängning. Där kommer först Alfons Freij fri men pucken räddas. Istället kommer avgörandet när Mattias Nørstebø sätter pucken i det bortre krysset till 6-5 i spel tre mot tre.

Björklövens sista match innan seriepremiären spelas borta mot Luleå på torsdag. Nedsläpp 18.00 i Coop Arena i Luleå.