Han blir Björklövens nye vd och klubbchef

Publicerad: 2024-09-25
Björklöven har idag gjort klart med Pasi Mäkeläinen som från och med den 1 januari 2025 axlar rollen som vd och klubbchef för föreningen.

- Jag har under hela min yrkeskarriär sett utmaningar som möjligheter. Med min långa erfarenhet hoppas jag kunna skapa ett framgångsrikt, affärsmässigt och långsiktigt hållbart Björklöven, säger Pasi Mäkeläinen.

Pasi har erfarenhet av flera tidigare vd-uppdrag och har arbetat inom många olika branscher, alltifrån hotell- och restaurangbranschen till transportbranschen, men kommer senast från en roll som filialchef på elgrossisten Rexel i Umeå och Örnsköldsvik. Han har även erfarenhet av idrottens värld då han under ett par år arbetade som vd för Luleå Golfklubb och sitter i IBK Dalens styrelse.

- Jag vill skapa förutsättningar för hela föreningen att nå sin fulla potential, för knattarna som tar sina första skär, för juniorlagen, herr- och damlaget likväl som medarbetarna på kontoret. Vi är alla delar av samma lag.

Mikael Salomonsson, styrelseordförande i Björklöven AB och Andreas Dunder, styrelseordförande i IF Björklöven är nöjda med rekryteringen.

- Genom Pasi får en energi som kommer att ta Björklöven vidare på resan mot representation på den allra högsta nivån inom svensk ishockey. Pasi kommer med en erfarenhet från en lång karriär i komplexa miljöer med krav på resultat, där både hans kompetens och personliga egenskaper har varit avgörande. Vilket kommer att bli en stor tillgång i det fortsatt arbetet med att strukturera Björklövens verksamhet och tillvarata kraften i vår organisation, säger Mikael Salomonsson, styrelseordförande Björklöven AB.

Det fanns glädjande nog flera starka kandidater till tjänsten, men valet föll alltså slutligen på Pasi Mäkeläinen.

- I Pasi får vi en mycket kompetent och handlingskraftig ledare med erfarenhet av olika branscher och även av tuffa utmaningar. Vilket gör att vi ser honom som rätt person för att ta nästa steg och utveckla hela Björklöven i rätt riktning, säger Andreas Dunder, styrelseordförande IF Björklöven.

Huvudpartners
Officiell materialleverantör