Vinst mot Sundsvall

Publicerad: 2024-08-27
Björklöven vann andra matchen i SCA-cupen med 4-2 mot Sundsvall.

Björklöven åkte till Sundsvall för SCA-cupens andra match. Arrangerande hemmalaget Sundsvall stod för motståndet och Björklöven inledde bäst och kunde till slut få hål på Sundsvall. Liam Dower Nilsson slog en backhand över till Jacob Olofsson som direktsköt 0-1 efter 10.43 av den första perioden. I slutet av perioden stod junioren Markus Sieradzkis för en fin prestation när han i skäret fick iväg en backhand som Oscar Tellström till slut petade in vid mållinjen till 0-2.

I den andra perioden drog Björklöven på sig en del utvisningar och blev straffade av Sundsvall. I spel 5 mot 3 kom 1-2 och i spel 5 mot 4 för Sundsvall kom 2-2 målet som också var ställningen inför den tredje perioden.

I inledningen av den tredje perioden kom Björklövens 2-3 mål redan efter 26 sekunder när Erik Andersson hittade Joel Mustonen som från snäv vinkel hittade nätet med ett direktskott. Ett nytt direktskott fick vi se när Bruno Osmanis passade Linus Cronholm som från blå fick på en fin träff och gjorde 2-4 i numerärt överläge. Sundsvall tog ut målvakten i slutet av perioden men kunde inte överlista Melker Thelin.

För Björklövens del avslutas SCA-cupen imorgon då man möter Timrå klockan 19.00 i Brandcode Center i Sundsvall.