Inför matchen mot BIK Karlskoga

Publicerad: 2024-01-12
BIK Karlskoga gästar Winpos Arena ikväll.

En intervju med Viktor Stråhle inför kvällens hemmamatch mot Karlskoga hittar ni här.
Efter en stark bortaturné i Stockholmstrakten tog Björklöven med sig sex viktiga poäng förra helgen. AIK besegrades med 3-0 och Västerås med 3-1. Joona Voutilainen bjöd på storspel och räddade66 av de 67 skott han fick på sig. Räddningsprocenten under säsongen så här långt är dryga 93%! Daniel Rahimi fick äntligen öppna sitt målkonto för säsongen med en fullträff mot AIK. I och med segrarna är Björklöven på fjärde plats med 55 poäng på 32 matcher. 
Kvällens motståndare BIK Karlskoga besegrade på onsdagskvällen Västervik med 2-0 hemma i Nobelhallen. Båda målen i den tredje perioden i powerplay. Marcus Hellgren Smed höll därmed sin tredje nolla för säsongen. BIK ligger tia med 43 poäng. 
Myles Powell är fortsatt både mål- och poängbäst i Björklöven. 16 mål och 18 assists innebär att Powell är delad tvåa både i poäng- och målligan i HockeyAllsvenskan. Nick Schilkey är tvåa i Björklövens interna poängliga med 26 poäng. 
Hampus Plato är poängbäst i BIK med 23 poäng. Andre Edvardsen Simen har gjort flest mål (tio). BIK har två uddamålssegrar från de tidigare mötena och Björklöven har lyckats få med sig en seger via straffar.
Nedsläpp ikväll klockan 19.00 i Winpos Arena. Biljetter hittar ni som vanligt här.

Henrik Lundh
Huvudpartners
Officiell materialleverantör