Klar seger på Hovet

Publicerad: 2024-09-29
Björklöven vann bortamatchen mot AIK med 5-1.

Björklöven avslutade helgens bortaturné mot AIK på Hovet inför 2598 åskådare, varav många gröngula. Publiken fick se Björklöven ta kommandot i inledningen och de kunde också ta ledningen med 0-1 efter dryga åtta minuter. Fredrik Forsberg gjorde sitt första mål för Björklöven i Hockeyallsvenskan när han hittade en lucka mellan benen på Victor Brattström i AIK-målet. Björklöven fortsatte ha kontroll över perioden och skottstatistiken efter den första perioden var 0-8. I den andra perioden försökte AIK jobba sig i matchen men ett ryck från Björklöven skulle bli matchavgörande. 13.33 in på den andra perioden kunde Lenni Killinen hitta bortre hörnet och göra 0-2. Mindre än en minut senare gjorde Lucas Lagerberg sitt första mål i gröngult när han sköt 0-3 från sin backposition.  När sedan Liam Dower Nilsson kom i fint läge på vänsterkanten hittade han en lucka till 0-4.

Ett tidigt powerplay i början av den tredje perioden ledde till AIK:s enda mål i matchen. Därefter spelade Björklöven mer eller mindre av matchen och med tre minuter kvar kunde Mattias Nørstebø göra 1-5 i tom bur.

Segern innebär fortsatt serieledning för Björklöven inför kommande veckas två hemmamatcher. Närmast väntar Östersund hemma i Visionite Arena på onsdag med nedsläpp 19.00.