Effektivt Björklöven tog klar seger

Publicerad: 2024-02-05
Björklöven vann hemmamatchen mot Falu IF med 6-1 i Damhockeyallsvenskan.

Björklöven mötte Falu IF på bortaplan förra helgen i ett dubbelmöte och lagen fick med sig en seger var från de matcherna. När det var dags för möte i Winpos Arena kunde Falu IF ta ledningen i början av den första perioden. När Björklöven fick chansen att spela numerärt överläge i mitten av perioden kunde Vega Munhoz sätta kvitteringingspucken till 1-1. Några minuter senare var det dags för Vega Munhoz att måla igen. Björklöven sköt 2 skott i den första perioden och hade ledningen med 2-1.

I den andra perioden gjorde Björklöven ett ryck och gjorde tre mål. Nova Segerljung Svanefjord som nyss kommit hem från att ha vunnit guld i Ungdoms-Os gjorde 3-1 målet. 4-1 kom från Lotte Pedersens klubba och Ida Normark gjorde 5-1. I den tredje perioden var det nyförvärvet Ebba Tärnfjord som gjorde 6-1 och sitt första mål i Björklöventröjan.

I och med segern gick Björklöven förbi Falu IF i tabellen och befinner sig nu på en tredjeplats i Damhockeyallsvenskan Norra.

Björklövens nästa match spelas lördag den 10/2 mot Färjestad. Nedsläpp 15.00 i Winpos Arena.