Ottosson tvåmålsskytt i åttonde raka

Publicerad: 2024-10-11
Björklöven vann bortamatchen mot Vimmerby med 5-2.

Björklöven avslutade veckans bortaturné med en ny trepoängare där man startade på ett bra sätt mot Vimmerby. Redan från start parkerade Björklöven i anfallszon och 0-1 kändes logiskt när det kom redan efter 1.40. Axel Ottosson passade pucken vidare till Liam Dower Nilsson som i sin tur hittade Maxime Fortier på den bortre stolpen där han i bra läge satte pucken i nät. Vimmerby kom in i matchen efterhand och satte också 1-1 i mitten av den första perioden. Därefter klev Axel Ottosson in i handlingen igen då han först gjorde 1-2 på en fin passning av Jesper Lindgren och sedan 1-3 med dryga minuten kvar av perioden. Fredrik Forsberg sköt lite av en felträff som Ottosson kunde stöta in nära mål i numerärt överläge.

Björklöven inledde den andra perioden i numerärt överläge och utdelningen kom efter 1.02. Tim Theocharidis sköt och på något sätt letade sig pucken in i mål till slut till 1-4. Vimmerby gjorde 2-4 och i slutdelen av perioden fick Björklöven mest försvara sig i numerärt underläge men höll tätt.

Matchens sista mål kom med lite mer än fem minuter kvar av matchen. Tim Theocharidis gjorde en uppåkning efter vänsterkanten och kunde med en backhand göra 2-5. Björklöven har nu skrapat ihop 23 poäng och leder fortsatt serien.

Nästa match spelar Björklöven hemma mot Mora i Visionite Arena på onsdag. Nedsläpp 19.00.