Possler avgjorde i förlängningen

Publicerad: 2023-12-06
Björklöven vann hemmamatchen mot Kalmar med 4-3 efter förlängning

Björklöven fick ingen bra start i matchen mot Kalmar. Man hamnade i underläge med 0-1 tidigt i den första perioden och Kalmar kunde dessutom utöka till 0-2 efter 11.40. Dessutom fick man bara iväg fyra skott på mål mot Kalmars fjorton skott.

I den andra perioden kom en rejäl uppryckning och dryga tre minuter in på perioden styrde Malte Sjögren in Kim Johanssons skott till 1-2. Dryga minuten senare hittade Brandon Manning fram med en passning till Joel Mustonen som med en välplacerade backhand fixade kvitteringen till 2-2. Malte Sjögren var inte klar med målskyttet i matchen och efter 6.54 av den andra perioden kom hans andra mål i matchen. Det var Alexander Wiklund som hittade Sjögren med en passning mitt i slottet där han satte 3-2 i krysset. Björklöven hade sen några bra chanser att utöka ledningen till 4-2 i den tredje perioden men istället kunde Kalmar kvittera till 3-3 och matchen gick till förlängning.

I förlängningen bytte lagen ett par chanser innan Gustav Possler skickade in 4-3 och fixade extrapoängen till Björklöven.

Björklövens nästa match spelas på fredag hemma mot Tingsryd. Nedsläpp 19.00 hemma i Winpos Arena.