Inför helgens matcher i DamHockeyAllsvenskan Norra

Publicerad: 2024-02-17
Björklöven avslutar DamHockeyAllsvenskan Norra med dubbla bortamatcher i helgen.

Det blev förluster förra helgen när Björklöven mötte serieettan Skellefteå och serietvåan Färjestad. Nu väntar seriens två avslutande matcher där Örebro står för motståndet på lördagen och chans till revansch ges på söndagen då Färjestad väntar. 
Björklöven har spelat ihop elva poäng på 10 matcher (tabellen är justerad efter Timrås avhopp) och ligger med det fyra. Örebro har endast fått ihop en poäng är femma och sist i tabellen.
Vega Munhoz och Lotte Pedersen är poängbäst i Björklöven med fem poäng vardera. I Örebro är det Frida Grandelius, Clara Eliasson och Lovisa Samuelsson som med fyra poäng gjort flest poäng.Björklöven har vunnit de två tidigare matcherna, den ena gick till straffläggning.      
På söndagen väntar serietvåan Färjestad. Mötet förra helgen slutade med förlust 0-3 och Färjestad har också vunnit det tidigare mötet, då med 3-1.Alli Borrow är poängbäst i Färjestad med totalt 15 poäng. 
Kvalet till SDHL går vidare efter avslutad grundserie med kvartsfinalspel i bäst av tre matcher. Kvartsfinalspelet inleds nästa vecka.

Nedsläpp i lördagens match mot Örebro är 16.00 och på söndagen släpps pucken klockan 12.00 i Löfbergs Arena. 

Henrik Lundh
Huvudpartners
Officiell materialleverantör