Seger efter straffar mot Djurgården

Publicerad: 2024-10-25
Björklöven vann bortamatchen mot Djurgården med 7-6 efter straffar.

Björklöven sökte revansch efter förlusten mot Oskarshamn i onsdags och inledde matchen mot Djurgården piggt. Utdelningen lät inte vänta på sig heller då Gustav Possler med en fin dragning kunde göra 0-1 redan efter 1.14. Björklöven var fortsatt pigga i matchen och i numerärt överläge kom 0-2 på en spelvändning när Marcus Nilsson sköt från slottet. Kort därpå kunde Djurgården reducera till 1-2. Djurgården fick nästan omgående ett numerärt överläge men där var det Gustav Possler som fri med en ny fin dragning kunde göra 1-3.

Efter dryga fyra minuter av den andra perioden sköt Tim Theocharidis 1-4 i numerärt överläge. Djurgården kunde reducera till 2-4 men Alfons Freij gjorde 2-5 mindre än en minut senare. Hans första i Björklöventröjan. I inledningen av den tredje perioden reducerade Djurgården till 3-5 men Björklöven svarade återigen relativt snabbt. Axel Ottosson pricksköt 3-6 i numerärt överläge och det kändes som att Björklöven skulle kunna ta hem tre poäng. Tyvärr kunde Djurgården göra tre obesvarade mål innan perioden var över och matchen gick till förlängning och därefter straffar.

I straffläggningen inledde Fredrik Forsberg för Björklöven och han satte distinkt sin straff. Den skulle visa sig bli matchavgörande för övriga straffskyttar misslyckades med att hitta nätet. Därmed fick Björklöven med sig två poäng med i bussen hem till Umeå.

Björklövens nästa match spelas på onsdag hemma i Visionite Arena mot Kalmar. Pucken släpps 19.00.