Osmanis avgjorde

Publicerad: 2024-09-27
Björklöven vann bortamatchen mot Södertälje med 4-3 efter straffar.

Två obesegrade lag möttes när Björklöven åkt  ner till Södertälje för sin första match för säsongen. Hemmalaget Södertälje inledde piggt men det var Björklöven som hade den vassaste chansen i inledningen. Maxime Fortier åkte sig fri men lyckades inte få pucken i nät. Istället var det Södertälje som nätade två gånger om. Bara 22 sekunder efter Södertäljes 2-0 mål gjorde Tim Theocharidis en uppåkning på vänster kanten där han till slut hittade Oscar Tellström på den bortre stolpen där han satte 2-1 målet i nät. Dryga minuten senare var det kvitterat i Scaniarinken. Erik Andersson spelade fram Lenni Killinen som fri lurade målvakten. 8 sekunder var det kvar av den första perioden när Gustav Possler drog iväg ett handledsskott som satt i nät till 2-3.

I den andra perioden fick Joona Voutilainen jobba ordentligt och räddade 23 skott och vi tog med oss 2-3 in i den tredje perioden. Dryga 5 minuter in på den tredje perioden kom 3-3 på ett friläge och det blev periodens enda mål. Förlängningen blev mållös även om Björklöven inte saknade chanser. Matchen gick till straffar.

I straffläggningen inledde Tim Theocharidis med att sätta sin straff. Därefter följde fyra missade straffar innan Egor Polin kunde hålla liv i straffläggningen. Då släppte Björklöven fram Bruna Osmanis som satte sin straff med en fin dragning med sin backhand. En missad straff från Södertälje följde och Björklöven kunde ta med sig två poäng.

Närmast väntar match borta mot AIK påHovet, nedsläpp 17.30 på söndag.