Seger i premiären

Publicerad: 2024-09-07
Björklöven spelade sin första match i J20 Nationell Norra sedan avancemanget och besegrade Skellefteå med 4-1 hemma i Visionite Arena.

Björklöven inledde J20 Nationell med ett derby mot Skellefteå inför 1647 åskådare i Visionite Arena. Den första perioden präglades av avvaktande spel och de dröjde till 18.45 innan första målet kom. Philip Hemmyr gav Björklöven ledningen med 1-0 i numerärt överläge med ett välplacerat dragskott. Den andra perioden saknade inte chanser men de båda målvakterna höll tätt.

I den tredje perioden utökade Björklöven ledningen till 2-0 när Alfons Freij sköt från blå och pucken tog på någon framför mål och ställde Casper Ruud i Skellefteås mål. Kort därpå kom reducering till 2-1 när Noel Ingelsson höll sig framme på retur. Björklöven fortsatte dock att anfalla och i en kontring kunde Filip Ekström iskallt sätta 3-1 i bortre krysset. Skellefteå jagade en reducering och tog ut målvakten med dryga 3 minuter kvar av matchen men det blev till slut Björklöven som gjorde 4-1 genom Evin Andersson med 35 sekunder kvar av matchen. Målet kom i tom kasse och Björklöven gick segrande ur sin återkomst till högsta serien i J20.

Björklöven spelar närmast match hemma fredag den 13/9 i Visionite Arena mot Luleå. Nedsläpp 19.00.