Seger i genrepet

Publicerad: 2024-09-12
Det blev seger med 5-4 mot Luleå.

Luleå rivstartade kvällens match med två snabba mål bakom Joona Voutilainen. Brendan Shinnimin och Linus Omark målskyttar. Den senare gjorde målet i spel fem mot tre.

Björklöven tog sig in i matchen i den andra periodens inledning då Oscar Tellström hittade en lucka mellan Samuel Wards benskydd. Kvitteringen kom också efter en spelvändning. Fredrik Forsberg målskytt.

Målen fortsatte att droppa in och Luleå återtåg ledningen när Jonas Berglund pricksköt 3-2 från nära håll. Målexplosionen fortsatte med periodens fjärde mål då Fredrik Forsberg hittade en lös puck framför Ward och skickade in sitt andra mål för kvällen till 3-3. Det hann bli ytterligare ett mål innan mittperiodens slut och det var Maxime Fortier som petade in pucken i tom bur efter att Samuel Ward lämnat en retur.

Gustav Possler serverade Joel Mustonen en passning i den tredje periodens inledning och skottet från mitt i slottet var stenhårt och otagbart. Björklöven fick sedan ett antal långa byten i Luleås försvarszon mot ett tillsynes tröttkört hemmalag. Lite från ingenstans stack Luleå upp och Pontus Andreasson gjorde 4-5 efter en soloprestation. Med utplockad målvakt pressade Luleå men 4-5 stod sig.