Wiklund inledde målskyttet i vinsten mot AIK

Publicerad: 2023-09-27
Björklöven vann säsongens andra match med 4-1 mot AIK

Även säsongens andra match spelades på Johanneshovs isstadion. Den här gången stod AIK för motståndet inför 5602 åskådare. Björklöven inledde matchen piggt men råkade ut för en utvisning efter 9.36. Det skulle dock visa sig att Björklöven hade klart bäst chanser i det numerära underläget. Alexander Wiklund blev matchens första målskytt när han i det numerära underläget skrinnade sig fri och satte 0-1 i nättaket. Björklöven fick också chansen i numerärt överläge och när man höll sig fast i anfallszon efter utvisningen kunde Joel Mustonen sätte 0-2 i målvaktens vänstra hörn.

I den andra perioden kändes Björklöven som det farligare laget men kunde inte utnyttja de lägen man skapade för att göra ytterligare mål. Istället kom 0-3 tidigt i den tredje perioden. Scott Pooley serverades öppet mål av Fredric Weigel i spel 5 mot 3 och gjorde inget misstag. Björklöven råkade fick spela boxplay i fem minuter men återigen gjorde man mål i numerärt underläge. Den här gången var det nyförvärvet Myles Powell som kom fri och satte sitt första mål i den gröngula tröjan till 0-4. AIK tröstmålade i slutet av matchen men Björklöven tar med sig 3 poäng hem till Umeå inför hemmapremiären mot Västervik på fredag.