Björklöven vände och vann mot Tingsryd

Publicerad: 2024-10-09
Björklöven vann bortamatchen mot Tingsryd med 4-2.

Björklöven är fortsatt obesegrade i Hockeyallsvenskan efter kvällens vinst mot Tingsryd. Vinsten satt dock hårt inne då Björklöven efter en mållös första period hamnade i underläge i mitten av den andra perioden då Tingsryd kunde göra både 1-0 och 2-0. Björklöven kunde dock jobba sig in i matchen och när Maxime Fortier från en position bakom mål hittar Axel Ottosson som trycker in 2-1 efter drygt 13 minuter av den andra perioden är Björklöven inne i matchen igen. Några minuter senare befinner sig Marcus Nilsson bakom mål i numerärt överläge och hittar Fredrik Forsberg som gör 2-2.

Björklöven behöver bara 12 sekunder av den tredje perioden för att ta ledningen i matchen. Tim Theocharidis skjuter från blå och pucken tar på en motståndares klubba och går in i mål till 2-3. Tingsryd kämpar hårt för en kvittering men Melker Thelin storspelare i Björklövens mål och håller tätt. Det blir istället Mattias Nørstebø som fastställer slutresultatet till 2-4 när han sätter pucken i tom bur.

För serieledande Björklöven väntar ny bortamatch på fredag. Vimmerby står för motståndet och 19.00 släpps pucken i VBO Arena.