Helgens andra vinst

Publicerad: 2024-01-06
Björklöven vann bortamatchen mot Västerås med 3-1.

Björklövens andra match på två dagar blev lyckosam och vinsten grundlades redan i den första perioden. Det hann gå 7.15 innan Björklöven tog ledningen i matchen. Alexander Wiklund fick ett fint pass av Joel Mustonen och tryckte upp pucken i nät bakom Nilo Halonen i Västerås mål. Drygt 10 minuter in på matchen fick Björklöven spela powerplay och det dröjde inte länge innan Nick Schilkey och Fredric Weigel hade samarbetat till Scott Pooleys 0-2 mål. Målet var Pooleys tionde för säsongen. Bara 27 sekunder senare såg Daniel Rahimi till att göra sitt första mål för säsongen. Han sköt ett dragskott från blå som letade sig in i mål.

Den andra perioden blev mållös och Joona Voutilainen tillsammans bland annat Carl-Johan Lerby och Joel Mustonen såg till att nollan var intakt när pucken dansade på mållinjen ett par gånger. Västerås tog ut målvakten med nästan fem minuter kvar av matchen och lyckades få in ett reduceringsmål med 1.28 kvar av matchen men kom inte närmare än så.

Björklöven spelar nästa match hemma mot BIK Karlskoga nästa fredag. Nedsläpp 19.00 i Winpos Arena.

Biljetter till matchen mot Karlskoga hittar ni här.