Målrik match i fullsatt Visionite Arena

Publicerad: 2024-08-16
Björklöven förlorade med 5-6 mot Skellefteå efter förlängning.

Inför ett fullsatt Visionite Arena möttes Björklöven och Skellefteå i den första träningsmatchen för säsongen. Publiken fick en målrik match med många fina mål. Oscar Tellström blev Björklövens och matchens första målskytt när han gjorde 1-0 efter dryga 15 minuter av den första perioden. Han hittade rätt med en puck lågt vid den högra stolpen. Med bara en sekund av den första perioden kom Skellefteås första mål till 1-1.

Efter 3.59 av den andra perioden tog Björklöven ledningen igen när Bruno Osmanis hittade rätt med en backhand från nära håll på en fin passning från Oscar Tellström. 2 minuter därpå kvitterade Skellefteå till 2-2 men Björkklöven skulle återigen ta ledningen när Joel Mustonen gjorde mål från nära håll. I powerplay kunde Skellefteå kvittera till 3-3 innan perioden var slut.

Den tredje perioden bjöd också på flertalet mål och det första gjorde Björklöven. Fredrik Forsberg blev målskytt på Björklövens fjärde mål för kvällen. Skellefteå kvitterade till 4-4 kort därpå men Björklöven kunde replikera 33 sekunder senare. Joel Mustonen satte pucken i bortre krysset till 5-4 och sitt andra mål för kvällen. Skellefteå kvitterade till 5-5 efter halva perioden och trots en del fina lägen för lagen gick matchen till förlängning. 25 sekunder in på förlängningen kom avgörandet när Skellefteå gjorde 5-6.

Björklövens nästa träningsmatch spelas nästa fredag mot MoDo i Visionite Arena klockan 19.00.