Tellström avgjorde i slutsekunderna

Publicerad: 2024-10-02
Björklöven vann hemmamatchen mot Östersund med 2-1.

Björklöven var åter på hemmaplan efter förra veckans bortaturné och Östersund kom på besök till Visionite Arena. Den första perioden var Björklövens men utdelning uteblev. Målet kom istället i den andra periodens inledning. Marcus Nilsson försökte hitta Jacob Olofsson framför mål men istället styrdes pucken in av en motståndares skridsko till 1-0. Östersund jobbade sig in i matchen och när de fick ett numerärt överläge kunde Daniel Öhrn kvittera till 1-1.

Björköven jagade ett ledningsmål under den tredje perioden men matchen såg ut att gå till förlängning. Med bara sekunder kvar av perioden kom Joel Mustonen med hög fart på högerkanten och sköt ett skott som Oscar Tellström satte returen på. Målet kom med tre sekunder kvar och Björklöven kunde ta med sig tre poäng från matchen.

På fredag möter Björklöven det andra obesegrade laget i serien, BIK Karlskoga, som också spelat in 14 poäng. Pucken släpps 19.00 i Visionite Arena.