Theocharidis målskytt i debuten

Publicerad: 2024-09-25
Björklöven besegrade Almtuna med 5-0 i Hockeyallsvenskans andra omgång.

4334 åskådare hade tagit plats i Visionite Arena för att se Björklövens andra match i Hockeyallsvenskan. Många hade nog letat sig dit för att se Tim Theocharidis debutera i gröngult och de fick se honom presentera sig redan i den första perioden. Jacob Olofsson spelade pucken till Theocharidis som satte 1-0 efter 7.45. Björklöven jobbade sig till några fler lägen för mål men 1-0 stod sig perioden ut.

Jesper Lindgren gjorde sin första match efter skada och även han blev målskytt. Bruno Osmanis hittade honom i slottet och där sköt först Lindgren en gång och sen ytterligare en gång där den konstiga träffen ställde Edvin Olofsson i Almtunas mål. Målet betydde 2-0. Björklöven gjorde mål i numerärt underläge i premiären och även här skulle man producera i den spelformen. Gustaf Kangas jobbade fram pucken till Oscar Tellström som fri satte 3-0 i spel 4 mot 5 med dryga minuten kvar av den andra perioden.

Maxime Fortier hade haft flera fina aktioner i numerärt underläge och drygt fyra minuter in på den tredje perioden kunde han göra Björklövens andra mål i numerärt underläge. Fri med målvakten kunde han sätta sin egen retur till 4-0. Med 1.19 kvar av matchen avslutade Gustav Possler kvällens målskytte med sitt tredje mål för säsongen. Segern med 5-0 innebär att Björklöven toppar tabellen efter två omgångar med 6 poäng och +7 i målskillnad.

Björklövens nästa match spelas på fredag borta mot Södertälje. Nedsläpp 19.00 i Scaniarinken.